Dagens høst: vårmusseron, alm. Vejbred, lancet vejbred og syre

Dagens høst på tur med mor/mormor blev en ny svamp på repertoiret – spændende. Syren er hakket let og frosset ned i flere bøtter til en smoothie en dag. Lidt vejbred blev blendet med frosne jordbær og hjemme lavet Rabarbersaft a la Kille Enna:

Ingredienser

Giver ca. 1,3 liter 1/2 kg rensede rabarber 6-8 hele kardemommekapsler 200-250 g lyst rørsukker 1 l vand 1 dl friskpresset citron el. limesaft Sådan gør du: Skær rabarberne i tynde skiver, og kom kardemommekapsler, rabarber, rørsukker og vand i en stor gryde. Bring væsken i kog og lad det koge hurtigt i et par minutter under låg. Træk gryden væk fra varmen, og tilsæt friskpresset citrussaft. Afkøl saften helt. Sigt saften og kasser fyldet. Fortynd saften med kildevand, hvis den virker for kraftig. Eller brug danskvand. Holdbarheden er ca. en uge i køleskabet. Rabarbersaften serveres iskold. Smagen er aromatisk og mild, og farven er ikke til at stå for. Vurder selv, hvor meget sukker du vil have i. Der er stor forskel på rabarbernes smag. Lad saften inklusive fyldet trække natten over i køleskabet for at give større smag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s