Pas på kræftfremkaldende planter i naturen

Følfod, ørnebregne, rubladet kulsukker og hjulkrone kan være kræftfremkaldende, selv om bøger og websider anbefaler dem til spisebrug.

Naturvejleder:Spis kun det ukrudt, du helt sikkert kender

Naturvejleder Thorke Østergaard råder os til at være helt sikre på, hvad vi spiser.

  • Brændenælde, skvalderkål og mælkebøtteblade kan de fleste kende, og de må gerne spises.
  • Ramsløg kan forveksles med Liljekonval eller høsttidløs, som har kostet fem dødsfald i Tyskland. De minder begge om ramsløg, men kun ramsløg har den umiskendelige løglugt, så brug næsen.
  • Spis med måde og spis varieret af forskellige urter fra naturen. Selvom en plante ikke er giftig, kan den være skadelig i store mængder.Skovsyre og almindelig syre kan for eksempel spises, men kan også være skadelige og endda dødelige i meget store mængder.De indeholder oxalsyre, som også findes i rabarber og spinat, og som kan give nyreskader, men ikke er skadelige i små doser.
  • Du kan læse om drogelisten på DTU Fødevareinstituttets hjemmeside, der har et link til listen.

Læs mere her:

http://samvirke.dk/sundhed/artikler/pas-paa-kraeftfremkaldende-planter-naturen.html?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s