Brombær opskrifter

Brombær syltede med sukker:

Brombær, lidt vand, sukker

Brombær på ricotta pandekager:

Ingredienser til tredive pandekager
3 æg 150 g ricotta (eller hytteost) 150 ml mælk – 20 g sukker 120 g hvedemel 1 tsk bagepulver en knivspids salt smør
Til fyldet: 5 ferskner  – 8 modne figner 150g brombær 50 g rørsukker – olivenolie – sød honning
Tilberedning: 45 minutter
1 Forvarm ovnen til 200 ° C. Vask frugterne, skær ferskner i både, fjern stilke af figner og skær dem i små både.2 Anbring frugten i et ovnfast fad, drys med rørsukker og olivenolie og bag i 15 minutter. Lad dem køle af.3. I mellemtiden forberedes dejen til pandekagerne. Adskil æggeblommer fra æggehviderne. Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt.4 Pisk æggeblommer med sukker og ricotta. Tilføj skiftevis mælk, mel og gær.

5 Fold forsigtigt æggehviderne i. Dejen skal være tyk og luftig.

6 I en stor stegepande, smeltes en klat smør. Drop en spiseskefuld dej som breder sig lidt cirkulært (diameter 7,6 cm) til at danne en pandekage. Du kan lave 4-5 pandekager pr portion. Bag over medium varme ca 2 minutter på hver side.

Kilde:

http://www.cuisine-campagne.com/index.php?post/2008/09/16/346-pancakes-a-la-ricotta-fruits-d-automne-rotis-et-miel-d-oranger-de-sicile

Pære og brombær crumble:

Pærer –brombær crumble

Ingredienser

125 g koldt smør
75 g sukker
100 g hvedemel
50 g mandler
50 g knuste makroner
3-4 pærer
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk vaniljesukker
½ tsk citronskal
250 g brombær (optøede fra frost)

Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis

Kilde:

http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/opskrifter/parer-brombar-crumble/

Brombærsnaps:

Tilberedning

Kom brombær, sukker og rødvin i en skål af metal, plast eller porcelæn.

Stil blandingen køligt og rør jævnligt i den, til sukkeret er opløst.

Tilsæt snaps, pres blandingen gennem en sigte, hæld den derefter på flasker, som opbevares køligt.

 4 personer
Hvid chokoladecreme:150 g hvid chokolade
1 pasteuriseret æg
1 pasteuriseret æggeblomme
½ dl flormelis
3 dl cremefraiche
Appelsinmarinerede brombær:
50 g sukker
1 dl appelsinsaft
revet skal af 1 økologisk appelsin
125 g brombær
Hvid chokoladecreme: Smelt chokoladen over vandbad. Når chokoladen er næsten afkølet, piskes chokolade, æg og flormelis sammen, cremefraichen vendes i. Hæld chokoladecremen i små portionsforme, og stil på køl i mindst en time.Appelsinmarinerede brombær: Hæld sukker og appelsinsaft i en lille gryde, og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt appelsinskal, og hæld lagen over brombærrene. Lad bærrene marinere et par timer.

Anretning: Anret moussen med brombær og appelsinlage lige inden servering.

Kilde:

http://www.madogbolig.dk/Opskrifter/Drikke/~/link.aspx?_id=63D29C5106544B97B66211DDEC72E023&_z=z

Det skal du bruge til din æbledessert
Denne opskrift på bagte æbler er til 4 personer.

4 æbler
200 g friske brombær

Nøddecrumble:
75 g sukker
75 g smør
75 g hvedemel
75 g blandede nødder, fx mandler, hasselnødder og valnødder

Tilbehør: Vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum

Bagte æbler – sådan gør du:
Nøddecrumble:
Tænd ovnen på 185°. Bland sukker, smør og mel godt sammen med hænderne i en skål. Hak nødderne groft, og vend dem i melblandingen.

Bagte æbler:
Halver æblerne, og fjern kernehuset, så der bliver en stor fordybning i æblet. Læg æblerne på en bageplade med bagepapir, og fordel brombærrene i fordybningerne. Drys nøddecrumble over bærrene, og bag æblerne i ovnen i 10-15 min., til de er møre og let gyldne. Server æblerne varme med vaniljeis, iskold cremefraiche eller letpisket flødeskum.

Kilde: Mad og Bolig

(6 små kager eller en stor)
100 g mandler
100 g hasselnødder
200 g blødt smør
2 æg
200 g sukker
1 tsk mørk rom
25 g mel

ca. 250 g brombær

Blend mandler og hasselnødder til fint mel. Rør smør med æg, sukker og rom. Tilsæt nøddemel og mel. Læg bagepapir i formene, så er man sikker på at få kagerne ud af formene, når de er bagt. Fordel dejen i formene og fordel brombær rundt på kagerne. Bag frangipane ved 175° i 10-15 min. og afkøl kagerne på en rist. Når de er helt kolde, tages de ud af formene. Server evt. kagerne med iskold vaniljeparfait eller mascarpone rørt med vanilje, citronskal.

Kilde Mad og Bolig

Islagkage til 8 personer

Mandelbund
2 æggehvider
100 g rørsukker
70 g mandler
70 g hvid chokolade
2 tsk rålakridspulver (fra Bülow)

Brombæris
230 g brombær
100 ml minimælk
100 ml fløde
150 g rørsukker
lidt citronsaft

Mandelbund til islagkage
Smut mandlerne, og blend dem til groft mel. Hak chokoladen. Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend mandelmel, hakket chokolade og lakridspulver i. Hæld marengsen i en springform (18-20 cm i diameter), og bag bunden i 12-15 min ved 175 grader. Lad den køle af, mens du laver brombærisen til din islagkage

Brombæris til islagkage
Blend brombær, fløde, mælk og sukker. Smag til med lidt saft fra en frisk citron. Kør massen på ismaskine. Fordel isen ovenpå mandelbunden. Sæt din islagkage i fryseren natten over. Pynt med friske brombær lige inden servering af den lækre brombær islagkage

Kilde:Mad og Bolig

 

Brombær-frangipane med chokolade og vaniljeis

Kagen rækker til 6-8 personer – men den kan (heldigvis) sagtens holde et par dage i køleskabet.

6-8

Ingredienser

Tærtedej:
120 g smør
250 g hvedemel
75 g flormelis
1 æg
Fyld:
65 g hasselnødder
65 g mandler (du kan også bruge 130 g hasselnødder i alt og helt undlade mandler)
100 g smør, blødt
100 g sukker
1 æg
50 g chokolade, mørk
150 g brombær – gerne optøede fra frost
Tilbehør: Gerne en god vaniljeis.

Tip:
Der er mange, som synes, at fyldet er det skønneste ved denne kage. Er du enig, så undlad tærtebunden. Vend i stedet chokoladen i fyldet, og hæld det i små portions-kageforme. Kom bærrene ovenpå, og bage de små kager 18-20 minutter ved 200 grader. Det er også godt!
 

http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/opskrifter/Brombar-frangipane-med-chokolade-og-vaniljeis/

Brombær-mandelkager

Saftige, bløde mandelkager med en intens smag af mandel og marcipan og en saftig bund af brombærkompot. En klat fed cremefraiche gør lykken fuldendt.

Ingredienser

6 små forme eller 1 springform, 22cm
150 g stuetempereret smør + 75 g ekstra til at smøre formen
175 g rørsukker + 100 g ekstra til bunden
50 g marcipan
2 æg, størrelse L/XL
50 g mandelmel (evt. fra dr. Oetker, findes i 50 g poser)*
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
3 spsk kogende vand
ca. 300 g brombær, helst friske, men også optøede bær fra frys kan bruges.

http://www.soendag.dk

Brombærshots med knas

Brombærshots med knas (Tid: 15 min.)

Ingredienser

Morgenknas Desuden

1 dl hasselnødder
3 dl rugflager
1 dl kokosmel
35 g smør
½ dl akaciehonning
150 g brombær
8 dl A38

Fremgangsmåde

Hak hasselnødderne groft og hæld dem på en pande med rugflager, kokosmel, smør og akaciehonning.

Steg blandingen på panden ved middelvarme i 5-8 min. under konstant omrøring.

Lad morgenknasen afkøle på et stykke bagepapir.

Gem et par brombær til pynt og vend resten med A38 og mos dem let.

Anret i glas, drys med hjemmelavet knas og pynt med et par friske brombær.

Kilde:

http://www.soendag.dk

Sød og syrlig brombærsirup

En let opskrift på brombærsirup – brug den i desserter og på kager

Brombærsirup (Ca. ½ liter)

Ingredienser
400 g brombær
4 dl rødvinseddike
450 g sukker
250 g flydende honning

Fremgangsmåde
Kom brombær og eddike i en beholder med låg og lad dem trække i 5 dage.

Sigt og pres forsigtigt al væden fra – den skal helst ikke være for uklar.

Kog væden op med sukker og honning og lad det koge lidt ind, til der er ca. ¾ l tilbage. Hæld på en skoldet flaske.

Anvendes fortyndet med vand som »voksen« saftevand med myntekviste og isterninger, til at hælde over isdesserter og kager eller kog siruppen yderligere ned og servér til ostebord.

Kilde:

http://www.soendag.dk

Æble-mazarintærte med brombær

En luksus-æbletærte med brombær, hvor frugten er bagt i en skøn marcipanmasse.

Æble-mazarintærte med brombær

1 tærte til 8-12 personer
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
Tærtedej:
75 g flormelis
125 g koldt smør
½ sammenpisket æg
Mazarinmasse:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g smør
4 store æg
50 g hvedemel
50 g hakkede mandler
Topping:
4 æbler
250 g brombær
2 spsk sukker
Tilbehør:
cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Bland mel og flormelis og hak det sammen med det kolde smør til en grynet masse – brug gerne en foodprocessor.
  2. Tilsæt sammenpisket æg og saml hurtigt dejen. Pak den ind og lad den hvile i køleskab mindst 1 time.
  3. Rør marcipan, sukker og smør godt sammen – det kan også gøres i foodprocessoren. Tilsæt æggene et ad gangen og vend derefter mel og mandler i.
  4. Rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik den med en gaffel og sæt den i fryseren 20 min. Forbag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15 min.
  5. Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i tynde både/skiver. Skyl bærrene og lad dem dryppe godt af.
  6. Fordel mazarinmassen på tærtebunden og læg æbler og brombær ovenpå. Tryk dem lidt ned i mazarinen og drys med sukker. Bag tærten 45-60 min. afhængigt af tykkelsen på mazarinmassen.
  7. Server tærten lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Kilde:

http://www.hjemmet.dk/Mad/kogebog/3-lakkerier-med-sode-brombar/

 

Advertisements

One thought on “Brombær opskrifter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s